Honderden positieve reacties op plannen Uithoornlijn

Komt de Uithoornlijn er nu wel of niet? Zoals bekend zijn er veel mensen tegen, maar na een oproep van de Nieuwe Meerbode, stroomden de positieve reacties binnen.

Stadsregio Amsterdam wil graag de Amstelveenlijn doortrekken naar het centrum van Uithoorn met het oude spoorhuis als mogelijk eindpunt. Eerder kwamen er veel reacties binnen van mensen die tegen waren. En dat is hun goed recht, vindt André Veenstra van de Nieuwe Meerbode: “want dat zijn voornamelijk mensen die in die bocht aan de zoom langs de spoorbaan wonen en de tram achter hun tuin langs krijgen.” Maar de krant ontving na een oproep ook heel veel reacties van mensen die voor de tramlijn zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld sneller in Amstelveen en Amsterdam zijn, en de auto achter laten.

Bekijk hierboven ons interview met André Veenstra van de Nieuwe Meerbode over de reacties.

De zaak ligt in de handen van vier partijen: de Gemeente Uithoorn, de Gemeente Amstelveen, de stadsregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland. Zij zullen binnenkort besluiten of het wel of niet doorgaat en wat de eindhalte wordt.

Lees ook: Nieuwe Mc Donalds mogelijk eindpunt Uithoornlijn

Lees ook: Fikse woningbrand Uithoorn