Minister Plasterk: “Blijf met je tengels van mensen af”

Als het gaat om het uiten van meningen, moet politiek Den Haag het goede voorbeeld geven, vindt minister Plasterk. Dit zegt hij naar aanleiding van de bedreiging van onze Burgermeester.

Lees ook: Burgemeester ontvangt doodsbedreiging vanwege opvang vluchtelingen.

Plasterk vertelt dat hij het afschuwelijk vindt om te zien dat er een verharding van het debat over vluchtelingen ontstaat. “Iedereen moet zijn mening blijven uiten. Desnoods heel nadrukkelijk, maar blijf met je tengels van mensen af.”

“Iedereen moet zijn mening blijven uiten.”

Tegen de NOS vertelt hij: “Wij vanuit Politiek Den Haag moeten niet meedoen aan een sfeer waarin van alles geroepen wordt. Je mag van alles vinden, maar blijf binnen de grenzen van de rechtstaat, met respect voor het parlement, voor de rechter, voor de gewone instituties.” Op de vraag of hij PVV-leider Wilders bedoelt, wil hij geen antwoord geven.