Aalsmeerse wethouder Tom Verlaan stapt op

Wethouder Tom Verlaan van de gemeente Aalsmeer heeft gisteren aangekondigd dat hij om persoonlijke redenen per 1 mei zijn functie als wethouder neerlegt, zo meldt Aalsmeer Vandaag.

Vanwege het vertrek komt er een positie van wethouder vrij, het CDA zal een nieuwe kandidaat voor dragen. De partij respecteert het besluit en waardeert zijn inzet voor de gemeente Aalsmeer: ‘In zijn periode als wethouder heeft Tom Verlaan onder meer op de portefeuilles ‘Wonen’ en ‘Schiphol’ bijgedragen aan het realiseren van veel punten uit het CDA-verkiezingsprogramma. De fractie is hem hier voor zeer erkentelijk en hoopt en vertrouwt dan ook dat Tom Verlaan voor het CDA inzetbaar blijft en op andere plekken aan de ontwikkeling van het CDA zal blijven bijdragen,’ aldus de verklaring.

Verklaring
Tom Verlaan laat in een verklaring weten: ‘Met veel passie en enthousiasme ben ik begonnen aan mijn wethouderschap met een uitdagende portefeuille waaronder Wonen, Schiphol en een aantal mooie bouwprojecten. Ik ben ook erg trots dat er nu een goede woonagenda ligt waar Aalsmeer de komende tijd verder mee kan en er diverse starterswoningen zijn gerealiseerd, onder andere in Dorpshaven Zuid en in de voormalige Columbiaschool.’

‘Wij zijn nu halverwege de zittingsperiode van het college gekomen en ik heb voor mijzelf de tussenbalans opgemaakt. Bij het opmaken van deze balans heb ik geconstateerd dat er van mij als wethouder en bestuurder een andere rol wordt verwacht dan de rol waarin ik me thuis voel en die ik jarenlang in de verzekeringswereld heb mogen vervullen. Mijn werk bestond daar veel meer uit snelle resultaatgerichte acties waar ik als denker/regelaar optrad. Ik mis dit in mijn functie als wethouder.’

Lees ook: Afsluiting Amstelbrug bedreigt ondernemers Ouderkerk