Afsluiting Amstelbrug bedreigt ondernemers Ouderkerk

Zoals we eerder meldden zal de Amstelbrug worden vernieuwd, dit zal zeker een jaar gaan duren. De provincie heeft een noodbrug gepland voor openbaar vervoer, fietsers en voetgangers maar vooralsnog heeft de provincie geen ruimte voor lokaal autoverkeer. Hoger Einde-Zuid wordt ook afgesloten en dat wordt een strop voor de winkeliers. Ondernemers zijn een petitie gestart.

In heel 2018 zal er geen brug zijn over de Amstel. Omdat de noodbrug geen ruimte heeft voor het lokale autoverkeer zal het dorp zo goed als onbereikbaar worden. Hierdoor wordt het voortbestaan van ondernemers, winkeliers en horeca bedreigd.

‘De provincie laat ons liever doodbloeden’

Vanuit Ouderkerk is een voorstel gedaan voor een extra pontonbrug voor voetgangers en fietsers om zo de capaciteit op de noodbrug te vergroten voor lokaal autoverkeer. ‘De provincie lijkt dit echter niet serieus te nemen en laat ons liever doodbloeden’ aldus de ondernemers.

Daarom zijn ze een petitie gestart. Deze wordt aanstaande woensdag 20 april om 19:00 op het gemeentehuis in Ouderkerk aangeboden door de ondernemers van de gemeente en provincie. Klik hier om de petitie te downloaden en te ondertekenen. Deze kunt u bij iedere winkelier in Ouderkerk aan de Amstel inleveren.

Lees ook: Aanleg nieuwe brug Ouderkerk zal zorgen voor overlast
Lees ook: Niet iedereen blij met nieuwe festiviteitenplek Ouderkerkerplas