Aanleg busverbinding Schiphol-Oost gestart

De aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen Schiphol-Oost en Schiphol-Rijk is gisteren symbolisch gestart met het markeren van de eerste halte Oostgat. De nieuwe busbaan gaat zorgen voor een betere bereikbaarheid voor reizigers en werknemers op en rond Schiphol.

Het tracé wordt bijna drie kilometer lang en telt vier haltes. Naar verwachting is in eind 2017 het laatste deel van het tracé klaar en wordt de busverbinding in gebruik genomen. De nieuwe busbaan wordt onderdeel van meerdere HOV-verbindingen.

Uithoorn en Aalsmeer
De bus gaat rijden over een vrije busbaan van de Hendrik Walaardt Sacréstraat naar de Fokkerweg. Daarmee is het een belangrijke schakel in de Ringlijn van Schiphol. De Ringlijn langs de oostkant is bovendien een goed alternatief voor reizigers uit Aalsmeer en Uithoorn richting Amsterdam en Haarlem. In plaats van reizen via Schiphol Plaza,  kan via de knooppunten Schiphol-Noord en toekomstig Schiphol-Zuid worden gereisd. Bekijk hieronder de animatie.

Lees ook: Stijgende lijn passagiersvervoer Schiphol
Lees ook: Meer mogelijkheden voor bouwen rondom Schiphol