Activiteitenoverzicht Koningsdag Amstelveen 2016

Woensdag is het weer zo ver, Koningsdag. Het belooft weer een gezellige boel te worden, zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag. Bent u er nog niet helemaal over uit waar u heen wilt? Hieronder kunt u een uitgebreid overzicht vinden van alle activiteiten in Amstelveen.

Koningsnacht 26 april 2016

Koningsnacht wordt weer een spetterende avond op het Stadsplein! Vanaf 17 uur diverse kinderactiviteiten, zoals een schminkkraam, springkussen, ballenbak en popcorn en limonade! Slagwerkgroep Bovenkerk zweept het feestje op. Restaurant Popov start vanaf 18 uur met optredens van Quincy, Dave Miller en Jeff van Vliet. Rond 22.00 uur is er uiteraard een knallende vuurwerkshow. Bij BLVD Café zijn vanaf 22.00 uur diverse optredens van o.a. Danilo en Dries Roelvink!

Lees ook: Koningsdag Amstelveen live op televisie bij RTVA

Koningsdag Programma 27 april 2016

Programma Bovenkerk Vrijmarkt tussen 8.00 uur en 12.00 uur in het Urbanuspark. Om 9.45 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek

Programma Westwijk Vrijmarkt tussen 8.00 uur en 12.00 uur op de tijdelijke parkeerplaats naast het wijkcentrum en aan de oostzijde van de Asserring. In het wijkcentrum bent u welkom. Om 10.30 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek. Dignahof vanaf 10.00 uur met elkaar de ontvangst van het koninklijk paar in Zwolle bekijken op groot scherm. Bij uw kopje koffie krijgt u een gratis oranje gebakje. Na afloop een lunch voor € 4,00. Voor de lunch uiterlijk 21 april aanmelden bij het buffet tijdens de koffie-inloop op dinsdag, woensdag en donderdag. De lunch gaat door bij minimaal 15 mensen.

Programma de Meent De Meent is open voor een drankje en het toilet. Op het plein voor de Meent staat een springkussen en de brandweer. Ook staan er een aantal kraampjes waar lekkernijen worden verkocht. Tussen de Meent en het winkelcentrum wordt een grote vrijmarkt verwacht. Om 11.15 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek

Programma Amsterdamse weg Vrijmarkt vanaf het Oude Dorp. Optredens bij Abina. Om 14.00 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek. Wijksteunpunt Pluspunt heeft traditiegetrouw heerlijke poffertjes! Ze zijn deze dag open van 10.30-14.00 uur.

Programma Oude Dorp Vrijmarkt richting de Amsterdamse weg. Podium bij Grand Café Oude Dorp, met optredens van coverband Never the Same (12.00- 15.00 uur), Buenting Sorpt Demo team (15.00 uur), Blues Brothers Tribute Band (15.30 – 17.45 uur) en DJ Robin Aristo (18.00 uur). Tevens wordt er een inzamelingsactie voor de Voedselbank gehouden. Om 9.00 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek

Programma Randwijck Rond locatie C. van Clevepark 10, Vrijmarkt voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een springkussen (gratis) en voor de oudere kinderen grote ballen waarin ze over het water kunnen lopen. Open Podium: wil je iedereen vermaken met je stemgeluid, muziekinstrument of andere kunsten? Laat het maar weten! Mail: welkom@villarandwijck.nl Om 12.00 uur komt burgemeester Mirjam van ’t Veld op bezoek

Programma Amstelzijde Ouderkerk, verzorgd door Oranjecomité Ouderkerk aan de Amstel Van 8.30-12.00 uur Kleedjesmarkt voor kinderen t/m groep 8 in de Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel en de Vrijmarkt voor iedereen op de Amstelzijde. Aanmelden voor een plaats is niet nodig. De Pont vaart van 08.00-20.00 uur en verbindt de kinderrommelmarkt in de Dorpsstraat in Ouderkerk met de Vrijmarkt voor volwassenen op de Amstelzijde in Amstelveen.