Buitenveldertbaan weer in gebruik na onderhoud

De Buitenveldertbaan op Schiphol is na groot onderhoud vanaf vandaag (maandag 25 april) weer in gebruik. De baan was sinds 5 maart dicht vanwege uiteenlopende werkzaamheden. Daarnaast is het tunnel-dak van de eerste Schipholtunnel vernieuwd.

Lees ook: Buitenveldertbaan Schiphol dicht voor onderhoud

Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de Buitenveldertbaan opnieuw geasfalteerd en zijn de hemelwaterafvoer en riolering bij de baan geïnspecteerd, gerepareerd en waar nodig vervangen. Aan weerszijden van de baan zijn nieuwe afwateringsgoten neergelegd van in totaal 6 kilometer. Bovendien is er aangepaste aanvlieg- en baanverlichting aangebracht die voldoet aan de vernieuwde EASA-regelgeving.

Het afwijkende baangebruik van de afgelopen periode heeft mogelijk geleid tot extra overlast. Schiphol bedankt iedereen voor zijn of haar begrip.

Lees ook: Meeste meldingen van geluidsoverlast over de Buitenveldertbaan Schiphol