D66: ‘Ruimere openingstijden voor winkels’

De Amstelveense collegepartij D66 streeft naar ruimere openingstijden voor winkels en supermarkten op zon- en feestdagen. De huidige openingstijden passen niet meer in een tijd waarin consumenten aankopen willen doen wanneer het hen uitkomt.

Winkels in Amstelveen mogen op dit moment op zon- en feestdagen open zijn van 12:00 tot 18:00. D66 wil deze beperkingen wegnemen, als het aan de partij ligt krijgen winkels en supermarkten meer vrijheid om zelf hun openingstijden te bepalen.

Werkgelegenheid

Volgens de democraten doen steeds meer mensen juist boodschappen op zondag. Het is bovendien waarschijnlijk dat ruimere openingstijden in Amstelveen ook voor meer werkgelegenheid zorgt. “Juist in tijden als deze, waarin een groot aantal ketens hun deuren moeten sluiten, moet er alles aan gedaan worden om werkgelegenheid te creëren,” aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Foto: Wenda Oudshoorn, Eye-D Photography

Lees ook: Meerdere meldingen van gebakken spons in Middenhoven