HV HIC ontvangt prijzencheque Vriendenloterij

Een grote verrassing voor hockeyclub HIC uit Amstelveen. De club is één van de succesvolste deelnemers van de Vriendenloterij Belmaanden in maart en ontvangt daarom een cheque van 2.250 euro. De club gaat het geld gebruiken voor een nieuw waterveld.

Kim Bokhoven, commissaris tophockey bij hv HIC: “Als club hebben we de droom om in de hockeytop mee te spelen. Volgens de geldende regels moet je dan minimaal twee watervelden hebben. Maar zo’n veld is al gauw tienduizenden euro’s. De steun van de Vriendenloterij helpt ons om onze droom te verwezenlijken!”

De actie
De Belmaanden is een initiatief van de Vriendenloterij  om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen.  Van februari tot en met mei vinden de Vriendenloterij Belmaanden plaats. In maart belden 100 clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de Vriendenloterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van hv HIC leverde de club maar liefst 156 loten op. Als de 156 loten een jaar blijven meespelen, dan kan hv HIC 14.391 euro bijschrijven aan de clubkas.

Extra geldprijzen
De Vriendenloterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. hv HIC eindigde in maart op de tweede plaats en ontvangt 2.250 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele

Eerder viel ook hockeyvereniging Myra in de prijzen:
Zie: Hockeyvereniging Myra ontvangt 1.500 euro van Vriendenloterij