Jumpers wordt exploitant zwembad de Poel

Jumpers Indoor Trampoline, gevestigd op het bedrijventerrein Legmeer, wordt de exploitant van zwembad de poel met horecavoorziening. Dit meldt Amstelveen blog vandaag op hun website. De onderhandelingen tussen beide partijen zijn nog steeds bezig.

De gemeente heeft tot nu toe een bedrag van 830.000 euro geïnvesteerd in het project. De kans dat dit ooit wordt terugverdiend is zeer klein. Voorlopig komt het bedrag uit de algemene reserve en wordt het over tien jaar afgeschreven.
Daarnaast betaalt de gemeente zes duizend euro voor een groot onderhoud plus een bedrag van een paar duizend euro wat ze verschuldigd zijn aan het Amsterdamse Bos, vanwege het plaatsen van het bad op pontons in de Poel. Volgens de gemeente komt dit geld uit de pacht. Die gaat zeven procent van de omzet bedragen, plus een jaarlijks oplopend percentage daarvan.

Aanleg gestaakt
De eerste werkzaamheden waren net begonnen, maar inmiddels alweer stil gelegd De aanwezigheid van het visje de ‘kleine modderkruiper’ gooit tot nu toe roet in het eten. Er wordt gevreesd dat de aanleg van het bad negatieve gevolgen voor het visje kan hebben.

Lees meer: Kleine modderkruiper spelbreker aanleg Poelzwembad
Lees meer: ChristenUnie over bad aan de Poel: ‘Genoeg is genoeg’