ChristenUnie over bad aan de Poel: ‘Genoeg is genoeg’

Na het nieuws over modderkruipers die de bouwwerkzaamheden van het Poelzwembad tegenhouden, heeft de ChristenUnie laten weten tijdens de gemeenteraad een motie in te dienen om het project wellicht definitief te stoppen. Deze motie genaamd ‘Genoeg is genoeg’ wordt woensdag besproken om het groeiende budget van het plan in te perken. “Er komt een moment dat gezegd moet worden dat de aanleg van het zwembad genoeg geld heeft gekost,” aldus de motie.

In het RTVA Nieuws vanavond is te zien hoe Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie, met ons heeft gesproken over zijn vertrouwen in het recreatieplan.

‘Er komt een moment dat gezegd moet worden dat de aanleg van het zwembad genoeg geld heeft gekost.’

De motie van de ChristenUnie heeft betrekking op de programmarekening, waarin staat dat naast het al vastgestelde budget van €755.000 er nog eens minimaal €75.000 gestoken zal worden in het project. Met deze motie wil de ChristenUnie bereiken dat dit minimale bedrag een maximaal bedrag wordt. Ook wil de partij duidelijk maken dat als het zwembad niet voor dit bedrag afgemaakt kan worden, de stekker er wat hen betreft definitief uit kan en het project moet worden gestopt. De Pijper gaf aan dat de toevoeging van €75.000 aan het budget te veel is, vooral aangezien er in dezelfde programmarekening bezuinigen van €600.000 worden aangegeven op het culturele programma van de gemeente. Op de raadsvergadering van 20 april zal er over de motie worden gestemd.

Geen stadsstrand maar drijvend zwembad
Fractievoorzitter De Pijper heeft ook aangegeven tijdens de beginfase van het project al tegen te hebben gestemd. Een stadsstrand vond hij een geweldig idee voor de gemeente, maar de grote mate van watervervuiling maakt het zwemmen in de Poel onmogelijk. Het alternatief was het Poelzwembad, een drijvend zwembad gebouwd op de Poel. Het grootste probleem vindt De Pijper het kleine aantal mensen dat gebruik zal kunnen maken van het zwembad. Een budget van €755.000 voor een zwembad dat te gebruiken is door 25 mensen lijkt hem erg overdreven. Vooral aangezien er met mooi weer veel alternatieven zijn, denk aan de Meerkamp en het Amsterdamse Bos.

Als de motie wordt aangenomen zal het project genoegen moeten nemen met een maximale toevoeging van €75.000 aan het budget. Als dit bedrag overschreden wordt, wil de ChristenUnie dat het project definitief wordt stopgezet. Wat er op dat moment gebeurt met de bouwmaterialen en het geld dat al in het project is gestoken, weet Bert de Pijper niet maar alternatieven voor recreatie zijn er in de gemeente wat hem betreft altijd.

Lees ook: Minstens 75.000 euro extra kosten voor zwembad Poel
Lees ook: Eigenaar pand ‘Aan de Poel’ achter proces kleine modderkruiper