Kunstschilder Toon de Haas krijgt eigen straatnaam

Kunstschilder Toon de Haas krijgt een eigen straatnaam in Amstelveen, namelijk Toon de Haaslaan. Wethouder cultuur Maaike Veeningen overhandigde in Museum Jan van der Togt het straatnaambord aan de vrouw van de in 2015 overleden kunstenaar.

De Toon de Haaslaan is de derde straatnaam die de gemeente bekend maakt. De Toon de Haaslaan komt in waarschijnlijk de laatste nieuwbouwwijk van Amstelveen. Deze plek, genaamd de Scheg, is nu nog een stuk weiland ten zuiden van Westwijk. De bouw van de nieuwe wijk start naar verwachting rond 2018.

In Museum Jan van der Togt is momenteel “EerbeToon aan een schilder” te zien. De tentoonstelling met het werk van Toon de Haas duurt tot en met 22 mei.

Lees ook: Tentoonstelling Toon de Haas in Museum Jan van der Togt
Lees ook: Tentoonstelling Andy Warhol in Museum Jan van der Togt