Proefcampagne tegen grof afval rondom ondergrondse containers

Op vrijdag 15 april start de gemeente een proefcampagne om het illegaal plaatsen van afval bij ondergrondse containers tegen te gaan. De campagne start in de buurt Eyckenstein in Westwijk met het plaatsen van borden bij ondergrondse containers.

BBA-wethouder Peter Bot (Afvalbeheer): “Huishoudelijk restafval of grof huishoudelijk afval naast containers is bewoners en gemeente een doorn in het oog. Het geeft een rommelig straatbeeld en leidt tot zwerfafval in de omgeving. De gemeente maakt kosten om het afval en het zwerfvuil op te ruimen. Op borden die we bij wijze van proef vanaf 15 april bij de ondergrondse containers plaatsen, roepen wij bewoners op containerlocaties schoon te houden. Uit onderzoek bij andere gemeenten blijkt dat het aanspreken van bewoners op deze manier werkt”.

Container adopteren
De gemeente wil daarnaast inwoners betrekken bij een structurele oplossing en overweegt om containers te laten adopteren door een buurtbewoner. Deze houdt de containerlocatie schoon en geeft door wanneer een container vol zit, niet meer werkt of dat er afval is bijgeplaatst. Door een ondergrondse afvalcontainer te adopteren dragen inwoners bij aan de leefbaarheid van hun buurt.

Lees ook: Speciale Schiphol-tulp ontwikkeld voor 100-jarig bestaan

Lees ook: Binnenkort nieuwbouwwoningen te huur in Westwijk