Slachtoffer Meander werd toegetakeld met grote zaklantaarn

Het slachtoffer van de brute straatroof aan de Meander werd gisteren toegetakeld met een zogenaamde maglight, een zeer grote zaklantaarn. Een anonieme bron verklaart aan RTVA dat het leek alsof de dader flink was doorgedraaid: “Hij bleef maar rammen met die zaklantaarn.”

De zaklantaan had de dader bij toeval verkregen. Net voor de beroving aan de Meander had hij iemand bedreigd bij het Stadsplein. Deze man wachtte in de auto op iemand die zojuist de dagopbrengst van een winkel naar de bank wilde brengen. Terwijl hij in de auto zat bedreigde de verdachte bij het raam met een grote schroevendraaier. Als reactie gooide hij een maglite die in de auto lag richting de overvaller.

Na de overval is de dader waarschijnlijk via het Meanderpark  en het fietserstunneltje richting de Burgemeester Rijnderslaan gevlucht. Daar werd iemand van een auto beroofd. Vervolgens werd op dezelfde manier een auto gestolen aan de Dignahoeve in Westwijk.

Lees ook: Update: Man pleegt meerdere berovingen in Amstelveen

Lees ook: Politieachtervolging eindigt in Abcoude