Stoeptegels met verf beklad voor ‘reserveringen’ tijdens vrijmarkt Koningsdag

In de omgeving van de Molenweg zijn ter voorbereiding van Koningsdag meerdere met verf aangeduide ‘reserveringen’ geplaatst voor een voorkeursplek op de vrijmarkt, zo laat de politie weten op hun Facebookpagina.

Met nog een ruime week te gaan zijn de voorbereidingen in sommige wijken al begonnen. Nu komt het vaker voor inwoners plekjes gaan ‘reserveren’ voor de vrijmarkt, maar dan met stoepkrijt. In de omgeving van de Molenweg vonden ze het slimmer om dit met verf te doen.

13051607_1155589804481460_678519097216934964_n

Aangifte vernieling
De politie Amstelveen laat weten: ‘Het is echter niet toegestaan om de stoeptegels zo met verf te bewerken. Sterker nog, de gemeente kan aangifte doen van vernieling! Ook kan de gemeente de schade verhalen op de kunstenaars. Dus mochten Boris, Ties, Eva en Inge dit lezen; even boenen dus!’

Tot slot laat de politie weten: ‘aan de reserveringen, zoals afgebeeld op de foto’s, kunnen sowieso geen rechten worden ontleend! Het is dus niet mogelijk om jezelf op deze manier een plek toe te eigenen.’

Lees ook: Koningsdag Amstelveen live op televisie bij RTVA