Amstellanddag viert jubileum met activiteiten voor jong en oud

Met een bijzonder programma van natuur, cultuur en kunst viert Stichting Beschermers Amstelland 5 juni het 10-jarig jubileum van de Amstellanddag. Deze speciale dag belooft onder meer een vaardienst tussen het Amsterdamse Hermitage en Ouderkerk aan de Amstel en een unieke kunstroute. De dag wordt om 10:00 feestelijk geopend met dans en muziek en op verschillende plaatsen in de omgeving Amstelland zullen er voor jong en oud activiteiten zijn.

Vaardienst
De vaardienst tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel is één van de grootste evenementen op de dag. Het dient namelijk als een proef om te zien of er mogelijk in 2017 een vaste vaardienst komt. Op 5 juni kunt u gratis gebruik maken van deze bijzondere vaardienst die verschillende opstappunten langs de Amstel en in Amsterdam heeft. Daarnaast zal de dienst ook in de weekenden van 16 en 17 juli en 27 en 28 augustus te gebruiken zijn. De opstappunten en -tijden vind u op de website van Amstellanddag.

Kunstroute
Een ander bijzonder evenement is de kunstroute die langs de Amstel loopt. Onder de titel ‘De verbeelding aan de Amstel’ zijn er op 23 locaties tussen Amsterdam Centrum en Ouderkerk aan de Amstel panelen met historische prenten en schilderijen te zien die het zicht op de Amstel van kunstenaars laat zien tussen 1600 en 1960. Deze kunstroute is tevens van 30 mei tot 30 juni te bezichtigen.

Activiteiten voor jong en oud
Met 70 activiteiten is er voor jong en oud genoeg te doen. Er worden workshops georganiseerd bij onder andere boerderijen, ateliers en maneges en verschillende instellingen in de regio Amstelland openen hun deuren voor speciale tentoonstellingen en optredens. Zo is er een toneelstuk in de Pluktuin, is de Joodse begraafplaats te bezichtigen, viert de Urbanuskerk zijn 125-jarig bestaan en is er een zuivelproeverij bij tHuis aan de Amstel. Het gehele overzicht van activiteiten vind u hier.

De Stichting Beschermers Amstelland nodigt iedereen uit om op 5 juni om 10:00 bij de feestelijke opening op buitenplaats Wester-Amstel aanwezig te zijn. Meer informatie over de activiteiten en de Stichting vindt u op de website.

Lees ook: Inschrijving voor huttendorp De Meent is geopend
Lees ook: Rondvaartseizoen Amsterdamse bos begint weer