Drone vliegt rakelings langs KLM vliegtuig

Afgelopen vrijdagavond is er een drone rakelings een vliegtuig van de KLM gevlogen. Dit gebeurde vlak voor de landing op de Polderbaan. De piloten zagen een drone langsvliegen op een geschatte afstand van zo’n 30 meter, meldt mediapartner NH.

Het vliegtuig kwam uit Edingburgh en zat in de laatste fase van de landing voor de Polderbaan toen de piloten de luchtverkeersleiding waarschuwden. Op met moment dat ze de drone opmerkten, vlogen ze nog zo’n 200 meter boven de grond.

De luchtvaartpolitie in ingeschakeld maar er is niet bekend of er iemand is aangehouden. KLM heeft al eerder gevraagd aan het Ministerie van infrastructuur en milieu om structurele maatregelen te nemen tegen het gebruik van drones in het Nederlandse luchtruim. Rond Schiphol mag in een straal van 15 kilometer niet met drones worden gevlogen.

Lees ook: Air France-KLM jaagt op Air Europa
Lees ook: Mega-Starbucks geopend op Schiphol