Air France-KLM jaagt op Air Europa

Air France-KLM lijkt geïnteresseerd in een overname van het Spaanse luchtvaartbedrijf Air Europa, dat meldt het Financieel Dagblad. Hoewel de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij niet op de geruchten wil reageren zouden Amerikaanse banken de koop begeleiden.

Air Europa is na Iberia en Vueling de grootste vliegtuigmaatschappij van Spanje en vliegt niet alleen binnen Europa maar biedt ook vluchten naar onder andere Zuid-Amerika. Voor Air France-KLM zou dit meer trans-Atlantische vluchten betekenen vanaf bijvoorbeeld Schiphol naar landen als Colombia, Peru, Venezuela en Uruguay. De twee luchtvaartmaatschappijen werkten al lange tijd samen als takken van het bedrijf SkyTeam, waarbij Air Europa onderdeel was van Globalia. Met de overname kan Air France-KLM haar positie versterken tegenover de twee concurrenten op de Spaanse markt.

Lees ook: Aanleg busverbinding Schiphol-Oost gestart
Lees ook: Meer mogelijkheden voor bouwen rondom Schiphol