Kinderen maken spelenderwijs kennis met het verkeer

Maandag 18 april maakten de basisschoolkinderen van de Michiel de Ruyterschool spelenderwijs kennis met de gevaren van het verkeer op het zogenoemde Verkeersplein.

Op stepjes, skelters en fietsjes konden de kinderen uit groep 4 en 5 een circuit aflopen en leren reageren op verschillende verkeerssituaties. Vooraf kregen de kinderen een theorieles op school die ze met behulp van een speciale Verkeersplein Crew in praktijk konden brengen.

Het Verkeersplein, een idee van Veilig Verkeer Nederland (VVN), heeft als doel kinderen spelend voor te bereiden op hun deelname aan het verkeer met het oog op de soms gevaarlijke verkeerssituaties rond scholen. Wethouder van onderwijs Maaike Veeningen (zie foto) kwam ook even kijken en de kinderen een handje helpen.

Lees ook: Gifted Minds International School in conflict met de wethouder
Lees ook: Wandelaar vindt slangenhuid in Aalsmeer