Mogelijke openingstijden Mc Donald’s Zijdelweg nu duidelijk

Enige weken geleden viel op onze website te lezen dat de Rechtbank van Amsterdam van het college van burgemeester en wethouders wilde weten wat de gemeente Amstelveen onder de term ’s nachts verstaat. Dit in verband met een beroepszaak die is aangespannen door omwonenden van de nieuw te bouwen vestiging van Mc Donald’s bij de N201 in Amstelveen-zuid (bij de Shell aan de Zijdelweg).

Welnu ons dagelijks bestuur is er in geslaagd een voorstel te formuleren waar de gemeenteraad in de maand juni ja tegen mag zeggen.

In Amstelveen-zuid begint de nacht, met instemming van Mc Donald’s voor de komende twintig jaar, doordeweeks (van maandag tot vrijdag) om 24.00 uur voor zowel het restaurant als de Mc Drive. In de nacht van vrijdag op zaterdag en die van zaterdag op zondag begint de nacht voor het restaurant om 24.00 uur en voor de Mc Drive om 02.00 uur.

Met deze openingstijden blijft Mc Donalds ruim binnen de sluitingstijden die de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) stelt aan deze categorie horecazaken, te weten, doordeweeks tot 02.00 uur en in het weekend tot 03.00 uur.