Vijf woningen en bergingen gesloten vanwege hennepteelt

Op last van de burgemeester zijn er de afgelopen twee weken twee bergingen aan de Doorweg gesloten. Daarnaast is een woning aan de Jeanne d’Arclaan gesloten, een woning aan de Jupiter en een woning aan de Pallieterstraat. De woningen/bergingen zijn voor drie maanden gesloten.

De woningen werden niet bewoond maar waren ingericht om hennep te kweken. De gemeente ontving van de politie het proces-verbaal voor deze plekken op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan, zo meldt de gemeente op hun website.

Pallieterstraat
Op 28 april heeft de politie in een woning aan de Pallieterstraat een hennepplantage gevonden. Twee slaapkamers werden gebruikt als kweekruimte. De badkamer was volledig in gebruik als watervoorziening van de kwekerij. Er was sprake van diefstal van stroom en water. In een kweektent op zolder werden 30 grote moederplanten aangetroffen. Deze waren verdroogd en door werkende assimilatielampen was het risico op brand groot. In totaal zijn er 318 hennepplanten aangetroffen.

Doorweg
Op 20 april heeft de politie op twee locaties aan de Doorweg in diverse ruimten van de berging/schuur hennepplanten en assimilatielampen aangetroffen. Hier was ook sprake van diefstal van energie.

Jupiter
Op 13 april is in een woning aan de Jupiter een hennepplantage gevonden. In één kamer werden 230 hennepplanten aangetroffen. Ook blijkt er dat er sprake is geweest van het aftappen van stroom.

Jeanne d’Arclaan
Op 13 april dezelfde dag heeft de politie in nog een woning hennepplanten aangetroffen. Het gaat om 378 planten en 17 assimilatielampen. Net zoals bij de andere meldingen bleek hier ook sprake te zijn van het aftappen van stroom.

Lees ook: Populaire Facebookactie politie A’veen: flitsen op bestelling
Lees ook: De veiligheidscijfers van Amsterdam-Amstelland op een rij