Eregalerij Rijksmuseum te bezichtigen in Amstelveen

Donderdag 7 juli wordt in Boekhandel Blankevoort ‘Rijks: Masters of the Golden Age’ gepresenteerd. Het boek van Marcel Wanders brengt een ode aan de zeventiende-eeuwse meesterwerken uit de Eregalerij. In het boek, van 50×70 cm groot, komen de inzichten van beroemde denkers en kunstenaars aan bod en hoe zij beïnvloed zijn door de werken in het Rijksmuseum. Het boek is vanwege zijn formaat de ideale manier om aspecten van de schilderijen te ontdekken die in het museum niet te zien zijn.

De avond begint om 20.00 uur en zal gevuld zijn met informatie over het boek en het project dat het boek tot stand heeft gebracht. Het boek weegt 35 kilo en kost €6500,- maar wordt wel geleverd met een tafeltje dat er speciaal voor gemaakt is. In september zal een kleinere uitgave van het boek verschijnen, deze zal €125,- kosten (zonder tafeltje).

Om het boek te bezichtigen en u aan te melden voor de lezing kunt u contact opnemen met Boekhandel Blankevoort: boekhandelblankevoort@planet.nl en telefonisch: 020 6455694.

Lees ook: Libris Venstra mogelijk boekverkoper van het jaar
Lees ook: Levensverhaal jeugdgevangene wordt doorgegeven aan groep 8