Gemeenteraad stemt om mensen met schulden sneller te helpen

Tijdens de raadsvergadering van 16 juni is besloten om mensen met schulden sneller hulp te bieden. Op het moment moeten mensen met schulden en zonder inkomen wachten op een uitkering voordat ze professionele hulp kunnen krijgen. Het resultaat van de raadsvergadering is nu dat mensen al binnen twee weken een adviesgesprek kunnen krijgen om hun situatie te verbeteren.

De motie om mensen sneller te helpen kwam vanuit de GroenLinks maar werd unaniem door alle partijen aangenomen. GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer zei over de motie: “Deze mensen moeten in de periode van aanmelding tot het intakegesprek de mogelijkheid krijgen om met een professionele schuldhulpdeskundige over hun schuldensituatie te spreken, zodat het maken van verdere schulden tot een minimum beperkt blijft.”

Lees ook: Brandweer verstoort raadsvergadering Amstelveen
Lees ook: 2,5 miljoen euro voor Amstelveense postcode 1186