Korte tijd paniek op Schiphol door verdachte personen

Op Schiphol is vanmiddag alarm geslagen na een melding van ‘verdachte personen’. Politie en Marechaussee gingen op de melding af. Intern werd een SMS verstuurd naar medewerkers, waar ze geïnformeerd werden over het ‘Schiphol Security Incident.’

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee laat desgevraagd aan RTVA weten, dat er verdachte personen liepen, waar door de dienst op werd gereageerd. Een terminal is enige tijd afgesloten geweest, en er stonden meerdere eenheden stand-by. Wat de personen verdacht maken, worden geen inhoudelijke uitspraken over gedaan.

Inmiddels bleken de personen geen kwaad in de zin te hebben, en zijn alle afgesloten gedeelten weer vrijgegeven.

Foto: Archief / Extra beveiliging Schiphol na aanslag Brussel