Onvoldoende chemie reden vertrek gemeentesecretaris Meijer

Het college van B en W laat vanochtend weten in overleg te zijn met de gemeentesecretaris/algemeen directeur Alexander Meijer over voortzetting van zijn loopbaan buiten de gemeentelijke organisatie. Afgelopen periode is gebleken dat tussen Meijer, het college, directie en de organisatie onvoldoende chemie is ontstaan om de werkrelatie succesvol voort te kunnen zetten. RTVA meldde 13 mei al dat de relatie tussen Meijer en zijn werkgever ernstig bekoeld was en een vertrek onvermijdelijk was.

Het college vindt het heel vervelend dat deze situatie is ontstaan. “Echter, soms is het nodig moeilijke beslissingen te nemen. Deze is daar één van. Bij deze beslissing staat het belang van Amstelveen voorop,” meldt de gemeente op de eigen website.

Het college heeft in verband met de nu ontstane situatie aan de overige twee leden van de directie gevraagd om in gezamenlijkheid taken  op te pakken en zaken voort te zetten. De heer B. Winthorst zal daarbij optreden als waarnemend gemeentesecretaris en dhr. H. Huitink zal als interim-directeur langer aanblijven.