Patiënten met suikerziekte trainen voor Diabetes Challenge 2016

Dit jaar wordt voor het tweede maal de Diabetes Challenge georganiseerd. In training voor de wandeling van 20km op 12 november wandelen patiënten met suikerziekte elke week samen met een wandelcoach om hun gezondheid structureel te verbeteren.

Na het succes van vorig jaar, waarbij 45 wandelaars na een aantal weken trainen de route volledig uitliepen, werd verondersteld dat het wandelen een zeer goed effect had op de gezondheid van de lopers: ze waren fitter, voelden zich beter en konden in overleg met de huisarts minder medicijnen innemen. Hierboven ziet u het item dat wij over de wandelaars gemaakt hebben.

Heeft u suikerziekte en wilt u ook mee doen? Dat kan, meer informatie en het inschrijvingsformulier vindt u op www.nationalediabeteschallenge.nl/diabeteschallengeamstelveen2016. Gaat u liever met uw partner op stap? Geen probleem, partners zonder suikerziekte zijn ook van harte welkom.

Lees ook: Vrijwilligers melden zich: avondvierdaagse kan doorgaan
Lees ook: Midzomeravondwandeling in het Amsterdamse Bos