Burgerbelangen Amstelveen doet inspiratie op bij Zonnepark in Ameland

Afgelopen weekend (02-07) is een delegatie van de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen op bezoek geweest bij het grootste zonnepark in Nederland, de 23.000 zonnepanelen staan op Ameland. Tijdens het bezoek vertelde de Amelandse wethouder van duurzaamheid Nico Oud over het project dat er voor moet zorgen dat Ameland tegen 2020 energieneutraal is. Dit betekent dat Ameland volledig en duurzaam voorziet in de eigen behoefte aan elektriciteit, warmte en water.

Dit heeft voor veel inspiratie gezorgd bij de BBA-delegatie. Volgens de Amstelveense wethouder van onder andere duurzaamheid Peter Bot past het project bij de ideeën van de partij over slimme, zelfvoorzienende steden. BBA gaat nu aan de slag met de kennis die ze hebben opgedaan maar ze moeten wel rekening houden met een verschil tussen Ameland en Amstelveen, namelijk de samenwerkingsverbanden en overeenkomsten met andere gemeenten en energieleveranciers.

Lees ook: Amstelveen heeft al het geld van Landsbanki terug
Lees ook: Gemeenteraad stemt om mensen met schulden sneller te helpen