Laurel Holloman opent solotentoonstelling in Museum Jan van der Togt

‘I painted from my heart’, zei Amerikaanse kunstenares Laurel Holloman gistermiddag tijdens de opening van haar solotentoonstelling Everglow. Kunstminnend Amstelveen en liefhebbers uit het buitenland woonden de feestelijke bijeenkomst in Museum Jan van der Togt bij. Burgemeester Mirjam van ’t Veld verrichtte de officiële opening van de gevarieerde tentoonstelling.

Internationale belangstelling
Donderdagmiddag richtte de nieuwe directeur van Museum Jan van der Togt – Heleen van Ketwich Verschuur – haar welkomstwoord tot een internationaal publiek. Belangstellenden uit onder meer Amerika, Ierland en zelfs Shanghai waren gekomen om de opening van de tentoonstelling Everglow van de Amerikaanse kunstenares/actrice Laurel Holloman bij te wonen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld spreekt zich in haar speech lovend uit over het werk van de kunstenares, die zij een storytelling artist noemt. Het werk van Laurel sluit volgens haar goed aan bij het internationale karakter van Amstelveen. Holloman zelf bedankt curator Jan Verschoor voor zijn hulp om met de expositie haar verhaal te vertellen. Het zeer diverse werk van de sinds 2010 actieve kunstenares kenmerkt zich door helder kleurgebruik. Met haar verschillende series vertelt ze over haar eigen leven. Het Jan van der Togt is Holloman’s eerste solotentoonstelling in vijf zalen.

Everglow
Met de serie Everglow gaat de kunstenares dieper in op de thema’s wetenschap en natuur dan in haar collectie The Fifth Element die in 2014 in Parijs werd geëxposeerd. ‘Everglow is actually two shows in one. While the abstracts hint at elemental imagery, earth, wind, fire, and water, the newer Everglow paintings capture actual images of nature, woods, plants, animals in their natural environment. The journey is similar to using a pair of binoculars that is slowing coming into focus. The earlier rooms start with blurred out abstracts only hinting at themes until the final room of more photo based foliage.’Everglow2

De Everglow serie van achterpanelen LEDs toont de problemen van de opwarming van de aarde. Elk stuk is een combinatie van ijs en vuur en vertegenwoordigt het onvermijdelijke smelten. Holloman heeft drie maanden aan de wandschildering gewerkt.

Behalve de Everglow collectie worden er op de expositie ook werken uit eerdere solotentoonstellingen getoond zoals The Fifth Element, Needle in a Haystack en Unplanned Flight.

Amstel Hotel
In het Amstel Hotel in Amsterdam zijn in de bar en het restaurant stukken uit Holloman’s serie The Innocents te zien. Deze serie portretten van kinderen en vrouwen is een emotionele speurtocht naar hoe het leven ons verandert naarmate we ouder worden. De collectie was eind vorig jaar in Londen te zien.

De tentoonstelling in Museum Jan van der Togt is tot en met 28 augustus te zien.

Meer informatie: Museum Jan van der Togt 

Foto’s: Museum Jan van der Togt en Laurel Holloman Studio

Lees ook: Tentoonstelling Laurel Holloman in Museum Jan van der Togt