Gijzeling en juwelenroof vanavond in Opsporing Verzocht

De overval met gijzeling aan de In de Wolken van vorige week woensdagavond, wordt vanavond behandeld in Opsporing Verzocht. Het slachtoffer werd afgelopen woensdagavond opgewacht op zijn huisadres, waarna hij onder dreiging van een vuurwapen naar het bedrijfspand werd gedirigeerd. Aldaar kwamen er twee daders bij.

Lees ook: Overvallen juwelenhandelaar gegijzeld bij overval.

Het slachtoffer raakte lichtgewond. De politie moest deuren forceren om hulp te kunnen bieden. De politie is op zoek naar de drie daders, die er na de overval vandoor gingen in de auto van het slachtoffer. Deze werd dezelfde avond achtergelaten bij de A2 bij Afrit Abcoude.

Het onderzoeksteam van de politie, die de overval onderzoekt zit nog met de volgende vragen:

Wie heeft er op de avond van de overval, woensdag 9 november, tussen 21.45 en 23.00 uur iets opgemerkt in het wijkje Turfschip of bij het bedrijfspand aan In de Wolken?
Wie heeft er in de periode voorafgaand aan de overval mogelijk iets verdachts gezien op die twee locaties?
Wie heeft de zwarte Audi Q7 van het slachtoffer met het kenteken 67-LLR-6 op die avond zien rijden?
Wie heeft gezien dat deze Audi werd neergezet op dat zijweggetje langs de A2? Ook informatie over mogelijk andere voertuigen op deze locatie hoort de recherche graag. De recherche is op zoek naar beelden waarop de auto van het slachtoffer, en dus ook de daders, op te zien zijn. Beelden van particulieren van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of dashcams zijn daarom zeer welkom.

Opsporing Verzocht wordt vanavond om 20.30 uitgezonden op NPO 1.

Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld