The Doors in Concert in P60

De Nederlandse tributeband The Doors in Concert brengt met hun wervelende optredens een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed. Donderdag 2 februari doet de band de glorietijd van The Doors herleven in P60.

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren ’60, met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’. Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Zo hebben ze niet alleen de looks van The Doors maar worden er uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG.

‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten ‘Live at the Aquarius Theatre’, ‘Live in Pittsburgh’, ‘Live in New York’, ‘Live in Stockholm’, ‘Live at the Matrix’ en ‘In Concert’.

Donderdag 2 februari, aanvang 21.00 uur. P60, Stadsplein 100a in Amstelveen.

Foto: Rob Sneltjes

Lees ook de RTVA review met stage foto’s van het vorige optreden van The  Doors in Concert in P60: https://rtva.nl/2016/02/muziekrecensie-the-doors-concert-p60/