De Regenboogelfjes heeft zaken weer op orde

Kinderdagverblijf De Regenboogelfjes heeft de zaken weer op orde. Eind oktober 2016 maakte het college van B&W zich openlijk zorgen over de situatie bij het kinderdagverblijf aan de Sportlaan. Er werd zelfs gedreigd met een exploitatieverbod.

Ondertussen lijkt de eigenaresse de zaken weer op orde te hebben. Wethouder Herbert Raat meldt in een brief aan de gemeenteraad dat de situatie bij het kinderdagverblijf aanzienlijk is verbeterd. “Er is dan ook geen reden meer om een exploitatieverbod op te leggen. Na de tweede herinspectie in januari blijken alle overtredingen uit het dwangsombesluit te zijn hersteld. Ik ben tevreden met dit resultaat en spreek mijn hoop uit dat deze stijgende lijn bij De Regenboogelfjes wordt voortgezet.”

Het kindercentrum wordt in het kader van het risico-gestuurd toezicht regelmatig geïnspecteerd. “Zo houden wij de vingers aan de pols op het aanbod van verantwoorde kinderopvang in een veilige en gezonde omgeving in Amstelveen,” aldus Raat.

(Foto: theloushe / Flickr Creative Commons)