Stijgende groei Schiphol zet ook in 2017 door

Schiphol heeft in 2017 een vliegende start gemaakt. De groeicijfers van het aantal passagiers zijn in de eerste maand van dit jaar gestegen met 11,2 procent ten opzichte van januari 2016. Naast het aantal passagiers klom ook de hoeveelheid vracht die werd vervoerd tot grote hoogte.

Vluchten binnen Europa maakten de grootste groei door. Op deze vluchten steeg het aantal passagiers met 11,5%. Intercontinentale vluchten stegen met 9,9 procent iets minder. Het vervoer van vracht via de luchthaven steeg in januari ook, met een groei van 7,3 procent verwerkte Schiphol de afgelopen maand ruim 135 ton vracht.

Deze groei in passagiers en vracht zorgt ook voor meer vliegbewegingen, in januari waren dat er 35,663. De verwachting is dat Schiphol zijn maximum aantal vliegbewegingen dit jaar bereikt.

De groei komt niet als een verrassing. In 2016 had Schiphol al een recordjaar te pakken, en die stijgende lijn zetten ze nu door.