OM: ‘Overval op juwelenhandelaar in scene gezet’

De overval op de juwelenhandelaar op In de Wolken, op 9 november 2016, blijkt volledig in scene gezet. Dat zijn de uitkomsten van het politieonderzoek. Eerder werden een aantal verdachten aangehouden. De eigenaar claimde te zijn mishandeld, gegijzeld en dat er een groot aantal juwelen waren meegenomen. Echter werden bij een huiszoeking deze juwelen aangetroffen in de woning van het ‘slachtoffer’. Ook viel de politie vorige week dinsdag het bedrijfspand binnen (zie foto).

Lees ook: Overvallen juwelenhandelaar gegijzeld bij overval

De eigenaar blijkt de overval in scene te hebben gezet, om op die manier een groot geldbedrag te kunnen innen via de verzekering. De verzekeringsmaatschappij had inmiddels al een groot deel van de schade uitbetaald. De verzekeringsmaatschappij heeft aangegeven aangifte te zullen doen.

Eerder deze maand hield de politie twee mannen en een vrouw aan na intensief onderzoek en tips van kijkers na het uitzenden van beelden van de diefstal in opsporingsprogramma’s. De twee mannen van 23 jaar uit Houten en 32 jaar uit Rotterdam en de vrouw van 38 jaar uit Huizen zitten net als de 50-jarige Amstelvener in hechtenis. De vier zijn beperkingen opgelegd waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Foto: KaWijKo Media / Vivian Tusveld