Inbreker raadhuis veroordeeld tot 15 maanden celstraf

De inbreker die in februari aangetroffen werd in een spouwmuur van het raadhuis, is afgelopen week veroordeeld tot 15 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Dit meldt politie Amstelveen op facebook. Aan de hand van zijn DNA kon hij ook nog aan vier andere inbraken gelinkt worden.

Op 17 februari van dit jaar kreeg de politie een inbraakmelding in het raadhuis. Aangekomen is de omgeving afgezet en werd er uitgebreid gezocht naar de verdachte. Mogelijk zou hij nog in of bij het pand zijn. De zoektocht leverde niets op en de man leek ontkomen te zijn via een nooduitgang aan de andere kant van het pand. Samen met forensische opsporing is later nog gezocht in een spouwgang, waar de man werd aangetroffen en kon worden aangehouden.

Foto: Politie