Politie waarschuwt voor horrorclown bij scholen

De Amstelveense politie waarschuwt voor een vlogger die op afspraak Harry de Horrorclown laat langskomen. Vorige week werden het Amstelveen College en de Aalsmeerse school De Groenstrook al getrakteerd op een bezoekje van de clown en de vlogger. De bezoeken ontaarden in een complete chaos. Veel leerlingen van de scholen stoven naar buiten om de horrorclown proberen te pakken. In Aalsmeer werd daadwerkelijk een clown aangetroffen, bij het Amstelveen College was de clown nergens te bekennen maar zorgde het gerucht wel voor chaos op de Sportlaan en de Acacialaan.

De directie van de Aalsmeerse Groenstrook heeft ondertussen al twee mails naar de ouders van de leerlingen gestuurd. De zaak wordt door de school zeer hoog opgenomen. ” Er is uitgebreid stilgestaan wat voor impact dit heeft op leerlingen, ouders en het personeel. In een samenleving die te vaak opgeschrikt wordt met vreselijk nieuws zat ook bij ons de schrik erin. Nu was de schade beperkt maar je wilt er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren,” aldus de school in een reactie naar de ouders.

Vandaag (dinsdag) heeft  er overleg plaats tussen de schoolleiding en de wijkagent. “Er zal hier worden ingezoomd waarom er geen nazorg verleend is door de politie en belangrijker hoe we alles eraan moeten doen om zoiets te voorkomen.”

De Amstelveens politie is ondertussen ook op hoogte van het Aalsmeerse voorval. “We treden op tegen horrorclowns als ze de openbare orde verstoren of zich onrechtmatig op plaatsen / in gebouwen (bv. scholen) bevinden. Bel 0900 8844 als u informatie heeft over de locatie waar ze ‘verwacht’ worden. Dan kunnen we vooraf maatregelen nemen,” meldt de politie op Facebook. In de reactiepanelen van het Youtubefilmpje wordt Harry de Horrorclown ook aangemoedigd om langs te komen op het Amstelveen College. Volgens een RTVA-volger op Facebook heeft Harry de school ondertussen al bezocht.

De vele leerlingen van De Groenstrook die de clown hebben achtervolgd en daardoor te laat terugkwamen in de les, hebben te horen gekregen dat ze twee uur mogen nablijven.

Lees ook de column van Hugo Baudert: Clowntje…