Sloop terrein Bovenkerkerweg hervat na ’trillingspauze’

Sinds twee weken is er weer begonnen met het bouwklaar maken van het terrein tussen de Bovenkerkerweg en de Maalderij. De werkzaamheden lagen enige maanden stil omdat omwonenden klachten hadden over trillingen. Op het terrein ontwikkelen Trebbe en BPD  ongeveer 45 woningen met een verkoopprijs tussen 375.000 en 800.000 euro.

Erwin Noorda, projectontwikkelaar van Trebbe over de trillingen: “Begin dit jaar is de sloper begonnen met de sloop van de vloeren en funderingen van de gebouwen waaronder de autogarage en de ijzerhandel van Hein Kroon. Gedurende deze werkzaamheden kwamen er klachten over trillingen in de woningen van omwonenden.”

Diverse keren zette de sloper lichter materieel in. Dat mocht niet baten. De trillingen bleven waarneembaar in de woningen. Al vanaf het begin van de sloop waren verschillende maatregelen getroffen zoals trillingmeters en nulmetingen in de woningen. “Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we de sloopwerkzaamheden gestaakt en een heropname van de nulmetingen gedaan. Op basis hiervan hebben we weloverwogen en in overleg met de buurt de werkzaamheden hervat,” zegt Noorda die benadrukt dat er geen verzakkingen hebben plaatsgevonden.

De sloper verwacht de sloop en opruimen van de brokstukken volgende week af te ronden.

Op het bouwterrein staan ook nog een pand van Kringloopwinkel De Boemerang en het cafetaria Carel’s. “In goed overleg met de betrokkenen worden deze verplaatst,” aldus Noorda.

Volgende stap is dat in samenwerking met de gemeente de planvorming wordt voorbereid. Zo moet het bestemmingsplan nog gewijzigd worden van bedrijfsterrein naar woonwijk. De zogenoemde startnotitie wordt begin 2018 voorgelegd aan de gemeenteraad. De oplevering van de woningen moet in de loop van 2020 plaatshebben. Eerder was de verwachting nog eerste kwartaal 2019.

Foto: Lisa van Andel