Maatwerk voor Syrisch gezin binnen week na filmpje geregeld

Het college van B&W deelde vorige week een sneer uit naar de lokale fractie van de SP. Burgemeester en wethouders vonden het ongepast dat de SP een filmpje over een Syrisch gezin in de publiciteit had gebracht. Het gezin zat met smart te wachten op een aangepaste woning in Amstelveen. De verschillende bewandelde wegen boden echter geen soelaas.

Maar het filmpje heeft geholpen. De SP weet te melden dat na een bezoek van vertegenwoordigers van de gemeente er toezeggingen zijn gedaan over verpleging en dagbesteding voor de vader met een beperking. “Bovendien is er een aangepaste woning vrijgekomen waar het gezin naartoe kan verhuizen, ” zegt Marina Casadei van de SP. ” Het gezin is heel blij met de geboden hulp en de nieuwe woning. De SP is ook blij met het geboden maatwerk. Het kan dus wél!”