‘Slachtoffer ontvoeringszaak werd in eigen auto geduwd’

Het slachtoffer van de gewelddadige ontvoering in de Anna Pawlowastraat werd ontvoerd met zijn eigen auto. Dat laat politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek vrijdag weten. “De auto heeft gedurende een aantal uren hier in de buurt rondgereden en is uiteindelijk in het Amsterdamse Bos terechtgekomen. Daar is de eigenaar uit de auto gezet.”

Ook laat hij weten dat de auto van het slachtoffer nog steeds spoorloos is. Het gaat om een rode audi met de letters ‘KFL’ in het midden van het kenteken.

Ten slotte is ook het motief van de ontvoering nog onduidelijk. “Het is een vader met kinderen die terugkwam van zijn werk. Op de tram bij Kronenburg is hij uitgestapt en wilde hier instappen in zijn auto, maar werd dus overmeesterd,” vertelt de woordvoerder.

De politie roept ten slotte getuigen op om zich te melden bij de politie. Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 en via een tipformulier op Politie.nl.