In Amstelveen opgepakte criminelen gelinkt aan Chileens-Amsterdamse drugsbaron

De twee Ierse broers die eind januari in Amstelveen werden opgepakt op verdenking van witwassen, worden door Ierse media gelinkt aan de Amsterdams-Chileense drugsbaron Richard Eduardo R.V. ‘El Rico’, zoals de crimineel ook wel wordt genoemd, is vorig jaar in Chili opgepakt.

De Ierse broers van 52 en 49 jaar werden bij een Engelse vrachtwagen aangehouden. De twee hadden ruim twee ton aan contant geld verstopt in een geheime ruimte van de vrachtwagen.

Lees ook: Politie houdt twee Ieren aan in onderzoek naar verdovende middelen en witwassen

Volgens de krant The Journal zou de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency (DEA) via informatie uit de telefoon van ‘El Rico’ de Ieren op het spoor gekomen zijn. De Nederlandse politie zou vervolgens door de Ierse autoriteiten zijn getipt over de locatie waar de twee verdachten verbleven.

‘El Rico’ zit, ondanks het uitleveringsverzoek van onder andere Nederland, nog steeds vast in Chili. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne in Europa, met een waarde van miljarden euro’s.