Ondernemers kiezen VVD als winnaar op eerste verkiezingsdebat

De VVD is door de leden van de Ondernemersvereniging verkozen tot winnaar van het allereerste debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De confrontatie tussen de lijsttrekkers vond gisteravond plaats in de bibliotheek en ging over thema’s die winkeliers, ZZP-ers en het MKB aanspreken. 

Onderwerpen die de revue passeerden gingen voornamelijk over zakelijke belangen en duurzaamheid. Zo gaven partij hun visie over compensatie naar ondernemers tijdens de verbouwing van de A9, het budget voor citymarketing, en het inzetten van statushouders op de werkvloer.

Tijdens een stemming aan het einde van het debat gaven de ondernemers aan sterk de voorkeur te hebben voor de VVD, vertegenwoordigd door lijsttrekker Herbert Raat. Ook Maaike Veeningen van D66 en Peter Bot van Burgerbelangen scoorden goed. Grote afwezige was de lijsttrekker van de Ouderencombinatie. De partij heeft na het overlijden van raadslid Nora Tang tijdelijk haar campagne stilgelegd.

De bijeenkomst is de eerste in een serie debatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.