Reportage Amstelveense Syriërs leidt tot verontwaardiging

Een reportage van onze mediapartner NH leidt tot grote verontwaardiging op sociale media en websites zoals GeenStijl. In het item wordt een Syrisch gezin geportretteerd dat de nodige moeite heeft met de werkwijze van de gemeente Amstelveen. Ook wethouder Herbert Raat heeft al gereageerd op twitter.

Het gezin kwam al eerder in de schijnwerpers nadat de SP een filmpje had gemaakt waarin de situatie van vader en zoon werd getoond. De vader is gehandicapt en aangewezen op mantelzorg maar kan deze niet van zijn zoon krijgen omdat deze het te druk heeft met werk en school.

In de reportage die NH gisteren heeft uitgezonden zegt de zoon dat het leven in Syrië gemakkelijker was. Vooral deze uitspraak leidt tot veel verontwaardiging en was voor GeenStijl zelfs aanleiding om er een topic aan te wijden. Wethouder Herbert Raat is ook duidelijk op twitter: “Niemand dwingt hem te blijven in Amstelveen. Genoeg andere mensen zijn dankbaar voor al deze voorzieningen.” Tegenover RTVA voegt hij toe: “En dat is jammer voor al die vluchtelingen, en ook Syiers, die er wel wat van proberen te maken. Hiermee wordt een grote groep welwillende mensen schade aangedaan. Nu kan het beeld worden opgeroepen dat ze allemaal klagers zijn. Dat is absoluut niet zo.”