Sjaak B. aangehouden voor moord Cor van Hout

AMSTELVEEN – De politie heeft vrijdag 16 maart de Amsterdamse crimineel Sjaak B. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout. Het Openbaar Ministerie heeft dit vandaag gemeld op twitter.

De aanhouding volgt op een verklaring van Astrid Holleeder, gisteren in de rechtbank. Mediapartner NH meldt dat Astrid tijdens een verhoor vertelde dat Sjaak B. de motor bestuurd zou hebben die gebruikt is bij de liquidatie van Van Hout. Astrid zou in het bezit zijn van geluidsopnamen waarin Willem Holleeder vertelde dat Sjaak de motor bestuurde. Deze geluidstapes zijn inmiddels aan het OM overhandigd.

Op vrijdag 24 januari 2003 op de hoek van de Dorpsstraat werden crimineel Cor van Hout en Robert ter Haak neergeschoten. De twee werden neergeschoten door een man die samen bij een andere man achterop een rode motor zat. ‘Flipper’, zoals Van Hout werd genoemd, overleed ter plaatse. Ter Haak bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook:  Crimineel Burger: ‘Holleeder zat niet achter aanslag Van Hout’

In maart 2016 heeft Sjaak B. verklaard dat Holleeder niet betrokken is geweest bij de liquidatie van Van Hout. De verklaring van B. kwam nadat hij een aanslag op zijn leven in Panama overleefde. Volgens de crimineel zou die aanslag te maken hebben met de liquidatie van Van Hout, omdat zijn betrokkenheid gesuggereerd werd door de media. B. zei toen dat de aanslag op Van Hout gepleegd zou zijn door twee Joegoslaven in opdracht van crimineel John Mieremet.

Op de foto: de betreffende motor, een half jaar voor de liquidaties geflitst
Foto: politie