Sjaak B, verdachte moord Cor van Hout, weer vrij

AMSTELVEEN – De Amsterdamse cimineel Sjaak B. is weer vrijgelaten. Dit meldt mediapartner NH maandagavond. Sjaak B. werd vrijdag 16 maart aangehouden als verdachte van de moord op Cor van Hout.

Vandaag oordeelde de raadkamer dat er te weinig bewijs is dat B. betrokken is bij de liquidatie. Het advocatenkantoor dat hem verdedigt meldde dat eerder vandaag op twitter.

Sjaak B. werd eerder aangehouden vanwege een verklaring die Astrid Holleeder gaf in de rechtbank. Zij vertelde dat B. de motor bestuurd zou hebben die is gebruikt bij de liquidatie van Cor van Hout in 2003 in de Dorpsstraat in Amstelveen. Astrid zou geluidsopnamen gehad hebben waarop Willem Holleeder vertelde dat Sjaak B. de motor bestuurde.

Lees ook: Sjaak B. aangehouden voor moord Cor van Hout

Willem Holleeder, de broer van Astrid, staat momenteel terecht voor mogelijke betrokkenheid bij vijf liquidaties. Daarbij zijn naast Cor van Hout nog vijf andere doden gevallen.

Sjaak B. heeft zelf een celstraf van ruim vijf jaar uitgezeten wegens betrokkenheid bij liquidaties. De naam van Van Hout zou daarbij ook al eens genoemd zijn, maar ook toen werd het bewijs onvoldoende geacht. De advocaat van B.,  Marnix van der Werf, zei eerder dat zijn cliënt ontkent iets met de moord op Van Hout te maken te hebben.

Foto: politie