Vuurwapenvondst in woning Laan van de Helende Meesters

AMSTELVEEN – De politie heeft dinsdag 13 maart na een instap in een woning aan de Laan van de Helende Meesters twee mannen aangehouden. In de woning zijn tevens diverse vuurwapens en een groot geldbedrag aangetroffen. De twee verdachten van 25 en 31 jaar oud, zonder vaste woon- en verblijfplaats, zitten nog vast.

Lees ook:  Politie valt woningen Laan van de Helende Meesters binnen

De gemeente Amstelveen voerde die dag controles uit, waarbij de politie aanwezig was ter ondersteuning van de medewerkers van de gemeente. De controles hielden verband met mogelijk illegale bewoning. Er stonden namelijk geen personen ingeschreven, maar er werd wel gas, licht en water verbruikt. De woning is op last van burgemeester Bas Eenhoorn voor drie maanden gesloten.

De politie stelt naar aanleiding van het aantreffen van de vuurwapens en het geld een nader onderzoek in. In verband met dit onderzoek is de politie niet eerder met deze gegevens naar buiten gekomen.