Genomineerden Bernardine de Neeveprijs 2018 in Van der Togt

AMSTELVEENIn Museum Jan van der Togt is van 24 april tot en met 3 juni 2018 een tentoonstelling te zien van de drie genomineerde kunstenaars voor de Bernardine de Neeveprijs. De drie kanshebbers zijn Joost Bicker Caarten, Jan Doms en Arnout Visser. Deze zijn genomineerd door een deskundige tijdens de presentatie van hun werk in de tentoonstellingsruimte van het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in Mechelen (BE), oktober 2017. Nieuw en bestaand werk van deze kunstenaars is in de tentoonstelling bij Museum Jan van der Togt opgenomen.

De Bernardine de Neeveprijs is ingesteld door de Vereniging van Vrienden van Modern Glas en is een eerbetoon aan de eerste hoofdconservator kunstnijverheid van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, mevrouw Bernardine de Neeve (1915-1996). De prijs is in 1990 in het leven geroepen ten behoeve van de artistieke ontwikkeling van glaskunstenaars uit Nederland en België en wordt in 2018 uitgereikt aan een kunstenaar die een vernieuwende en verrassende kijk heeft op glas en dit op artistieke grondslag promoot, waarbij glas als beeldend materiaal een essentieel onderdeel vormt van het gehele oeuvre. Belangrijke criteria voor de jury waren diversiteit in uitingswijzen en technieken in glas.

Van 24 april tot en met 3 juni is tevens de kunstcollectie van Jan van den Bergh in het museum te zien.
Lees ook: Kunstcollectie Amstelvener Jan van den Bergh in Museum Jan van der Togt

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. Meer informatie: www.jvdtogt.nl

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur