Honderden bekeuringen bij verkeerscontroles Amstelveen

AMSTELVEEN – Afgelopen weekend is er door de politie op diverse plaatsen in Amstelveen gecontroleerd op snelheid. In aanloop naar het weekend zijn ook vrijdagavond al verkeerscontroles geweest.

Bij controles met de rollerbank zijn vrijdagavond 43 scooters gecontroleerd. Voor twee bromfietsen en elf snorfietsen is een WOK-melding gedaan. Dit houdt in dat scooter niet voldoet aan de wettelijke eisen. De eigenaar dient de tweewieler te herstellen en opnieuw te laten keuren bij de RDW. Tot die tijd mag er niet mee gereden worden.

Niet alleen scooterrijders maar ook automobilisten werden gecontroleerd. Diverse bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Snelheid
In het weekend heeft de aandacht vooral gelegen op de snelheid op diverse locaties. De politie heeft op locaties gestaan waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Zaterdag werd tussen 10.45 en 15.30 uur gecontroleerd op de Bovenkerkerweg. Hier werden 168 hardrijders geflitst. Ruim 90% van de passanten hield zich aan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid op deze locatie bedroeg 79 km/u.

Een dag later werd van 12.15 tot 15.45 uur gecontroleerd op de Legmeerdijk. Vergeleken met de Bovenkerkerweg wordt hier vaker te hard gereden. Bijna 400 bestuurders zijn hier op de bon geslingerd. Bijna 20% van de passanten reed te hard. De hoogst gemeten snelheid op de Legmeerdijk was 81 km/u.

Vorige week, dinsdag 17 april, werd ook al op de Legmeerdijk gecontroleerd. Toen werden in drie uur tijd ruim 300 hardrijders betrapt.