Politie pluim voor alerte Amstelveense buurtbewoner

AMSTELVEEN – Een alerte buurtbewoner heeft er op 11 maart 2018 voor gezorgd dat de politie drie tieners op heterdaad kon aanhouden na een inbraak. Teamchef Eric Aldewereld van politie Amstelveen reikte voor deze hulp de pluim uit. De woninginbraak komt die zondagmorgen rond 00.50 uur binnen. De melder bedacht zich geen moment en belde meteen 112. Maar dat was niet het enige. Ook observeerde hij de inbrekers en hield hier contact over met de politie. Dit om steeds de juiste locatie door te geven van de verdachten. Door deze actie kon de politie niet veel later de inbrekers aanhouden. 

Teamchef Aldewereld: ‘Het oppakken van inbrekers kunnen we niet altijd alleen. We maken daarom dankbaar gebruik van burgers die ons bij de opsporing helpen. In dit soort gevallen mag men altijd het alarmnummer 112 bellen. We kunnen dan adequaat reageren,  zeker als de melder, zoals in dit geval, ons tijdens het aanrijden ook nog eens op de hoogte houdt. Degene aan wie wij de pluim hebben uitgereikt was die nacht voor ons van onschatbare waarde. Een aanhouding op heterdaad is voor ons zeer belangrijk. Het kost ons minder tijd om een zaak op te lossen en we kunnen vaak de gestolen voorwerpen direct terug geven aan de gedupeerde van een woninginbraak.’

Naast de buit nam de politie ook het inbrekerswerktuig in beslag en meldde de politie het voorval ook aan de gemeente voor een Last onder Dwangsom.

Lees ook: politie pakt jeugdige inbrekers op in Amstelveense flat

 

Foto: politie