Burgemeester: ‘We are here moet maandag vertrekken’

AMSTELVEEN – De krakers van ‘We are here’ moeten uiterlijk aankomende maandag om 12.00 uur het pand aan de Groen van Prinsterenlaan verlaten. Doen zij dit niet, dan wordt overgegaan tot ontruiming. Dat laat burgemeester Eenhoorn weten in een brief aan de raad. De groep had tot middernacht de tijd om beroep aan te tekenen, maar dat is volgens Eenhoorn niet tijdig gebeurd.

De krakers van ‘We are here’ zeggen bij monde van woordvoerder Khalid Jone dat zij gisteren net op tijd beroep hebben aangetekend. Met behulp van een juridische vrijwilliger werd het beroep gisteravond nog in allerijl opgesteld “Alles is gelukt,” zegt Jone tegenover RTVA. “Het is nu afwachten.”

‘We are here’ kraakt het pand sinds 5 juni. Kort daarna deed de eigenaar van het pand aangifte van de kraak. Dat was voor het OM aanleiding om de groep aan te schrijven en mee te delen dat de officier van justitie tot ontruiming heeft besloten. “Conform de geldende procedures op dit gebied heeft de groep tot afgelopen woensdag de gelegenheid gehad om een kort geding dagvaarding uit te brengen tegen de aangekondigde ontruiming. Dat is niet tijdig gebeurd”, schrijft burgemeester Eenhoorn.

In overleg met het OM en de politie is nu besloten dat de ontruiming maandag 25 juni om 12.00 uur plaats gaat vinden. ‘We are here’ wil die ontruiming voorkomen via een kort geding, dat maandag om 10.00 uur zal plaatsvinden. Daar zal de rechter bepalen of er daadwerkelijk mag worden ontruimd.