Raat over krakers: ‘In Amstelveen willen wij dit niet’

AMSTELVEEN – Wethouder Herbert Raat heeft in de hoedanigheid van loco-burgemeester vanochtend een bezoek gebracht aan het door de groep ‘We are here’ gekraakte pand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan. Tegenover Het Parool is hij duidelijk: ” In Amstelveen willen wij dit niet.”

Op het ogenblik vindt er druk overleg plaats met burgemeester Eenhoorn die op vakantie is en functionarissen van het OM en de politie. Maar Raat is duidelijk: “Dit kraakpand midden in een woonwijk is ongewenst. Niemand wil dit, die mensen moeten terug.”

Volgens Het Parool kunnen de krakers niet zomaar uit het pand worden gezet. Nadat er aangifte is gedaan mag de groep het ontruimingsbevel voorleggen aan de rechter. Deze procedure neemt meestal enkele weken in beslag.