Kunstenaar Armando overleden

AMSTELVEEN – Kunstenaar Armando is in het Duitse Potsdam overleden, dat heeft de Armando stichting vanavond bekend gemaakt.

Armando woonde sinds 1979 afwisselend in Amstelveen en Berlijn. Hij kwam veel in Duitsland om daar te schilderen. Hij heeft zich in de vele jaren ontplooid als beeldhouwer, schilder, dichter, schrijver en violist. In Amersfoort is in 1998 zelfs een Armando Museum geopend. Een brand in 2007 betekende het einde van dit museum. Een gedeelte van de collectie is daarna nog terechtgekomen bij een ander museum.

Op 27 juni 2015 werd op het Amstelveense Stadsplein het kunstwerk ‘Der Bogen’ onthuld. Dit kunstwerk was ontworpen door Armando in opdracht van de gemeente Amstelveen. Het monument verwierf misschien nog wel de meeste landelijke bekendheid in mei 2017, toen het door radio 538 werd uitgeroepen tot ‘lelijkste kunstwerk van Nederland’.

Armando is 88 jaar geworden.